Nuddelwok med libanesisk aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner

Fusion

Vegetar

Nuddelwok med libanesisk aubergine, smuldret fetaost og granateplekjerner

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Koriander
1 bunt
Spinat
50 g
Rødløk
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Aubergine
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Olivenolje
1 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Soyasaus
4 ss
(Soya)
Sukker
½–1 ss
Granateple
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 589 kcal
  • Fett: 21 g
  • Karbohydrater: 78 g
  • Protein: 22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten smaker godt både varm og kald, og du kan forberede den dagen i forveien.

Kok nudlene som anvist på pakken. Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt rødløken i strimler.   
Skyll og kutt auberginen i små terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss olivenolje. Stek aubergineterningene i omtrent 5 minutter. Tilsett hvitløken og litt salt, og stek videre i 1 minutt.    
 Skrell og finhakk hvitløken. Del limen i to, og press saften fra limen i en liten skål. Bland inn hvitløken, 4 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. 
Ha de ferdigkokte nudlene i et dørslag, skyll dem i kaldt vann, og la de renne av seg. Ha spinaten, løken og nudlene i stekepannen med auberginen, og ha over woksausen. Stek videre i omtrent 1 minutt, og strø over korianderen og sesamfrøene til slutt. 
 Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplekjernene. Dryss granateplekjernene over retten, og smuldre over fetaosten.
Vel bekomme!
God middag!