Koreansk burger med rask kimchi, gulrøtter og spicy dressing

Fusion

Koreansk burger med rask kimchi, gulrøtter og spicy dressing

3.9 (102)
Under 30 min
14 Ingredienser
Kimchi består av fermentert kinakål, og er Koreas nasjonalrett. Perfekt som tilbehør til disse saftige burgerne med chili og lime.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Flytende honning
  • soyasaus
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker
Gulrøtter
400 g
Kimchiristede sesamfrø
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Flytende honning
1 ss
Limeskall
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Tomatpuré
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Srirachasaus
½ pakke
Limesaft
1 stk
Delt kinakål
200 g
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Vann
2 ss
Kimchiristede sesamfrø
½ pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Tomatpuré
½ pakke
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Sjalottløk
1 stk
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 862 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag kimchien dagen i forveien, og la den stå i kjøleskapet over natten slik at smakene får satt seg.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Ringle over 1 ss flytende honning. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 15 minutter. 
Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland kjøttdeigen, skallet fra limen, tomatpuréen og chiliflakene i en bolle. Krydre med litt salt. 
Del limen i to. Ha srirachasausen, saften fra limen, 1 ss soyasaus og 2 ss vann i en bolle. Kutt kinakålen i strimler, og bland den inn i dressingen. Krydre med salt. La kimchien marinere i romtemperatur frem til servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 2 minutter. Ha sesamfrøene over på et fat.  
Form kjøttdeigen til burgere. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i omtrent 4 minutter på hver side.  
Bland halvparten av de ristede sesamfrøene, den finkuttede ingefærblandingen, tomatpuréen og 2 ss soyasaus i en liten skål. Smak til med sukker.    
 Skrell og kutt sjalottløken i ringer. Varm burgerbrødene i ovnen i 4 minutter. Fyll burgerbrødene med de koreanske burgerne, den spicy dressingen, kimchien og løkringene. Dryss resten av sesamfrøene over gulrøttene.
God middag!