Fusion
Laktosefri
Sprøstekt ørretfilet med bulgur og thailandsk urtesalat
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Soyasaus
- vann
- sukker
- hvetemel
- egg
- salt
- pepper
- olje
Bulgur
125 g
Rød chili
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Vann
2 ss
Sukker
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Selleristang
1 stk
Tomat
1 stk
Mynte
1 bunt
Koriander
1 bunt
Ørretfilet
300 g
Panering
35 g
Hvetemel
½ dl
Egg
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 646 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan bytte ut halvparten av soyasausen med fiskesaus i dressingen for en mer autentisk thailandsk smak.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skyll chilien, og skrell hvitløken. Kutt chilien og hvitløken i mindre biter. Ha chilien, hvitløken, saften fra limen, 2 ss soyasaus, 2 ss vann og 1 ss sukker i en bolle. Miks det hele til en dressing med en stavmikser.
Skrell sjalottløken. Skyll selleristangen og tomaten. Kutt tomaten i båter, løken i tynne skiver, og sellerien i omtrent 5 cm lange strimler. Ha grønnsakene i en bolle, og vend inn halvparten av dressingen fra punkt 2.
Del hvert fiskestykke i tre deler, og krydre med salt og pepper. Ha ½ dl hvetemel og paneringen i hver sin dype tallerken. Knekk 1 egg i en tredje dyp tallerken, og pisk det med en gaffel. Vend fiskebitene først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i paneringen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskestykkene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er sprø utenpå og gjennomstekte inni.
Skyll mynten og korianderen, og plukk bladene fra stilkene. Vend urtebladene inn i salaten rett før servering.
Nyt måltidet!
God middag!