Pannestekt torsk med poteter, brokkoli og teriyakiløksjy
Roede
Laktosefri

Pannestekt torsk med poteter, brokkoli og teriyakiløksjy

3.95 (190)
Under 45 min
7 Ingredienser
Saftig torsk rett fra pannen, og en kraftig, salt teriyakisjy med gyllen løk – smakfullt og sunt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • margarin
  • vann
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Olje
1 ts
Margarin
1 ss
(Melk)
Vann
½–1 dl
Brokkoli
½ stk
Rødkål
300 g
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Olje
1 ts
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 448 kcal
  • Fett: 9 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For mer smak på teriyakiløkskyen, kan du tilsette soyasaus, revet fersk ingefær eller litt fersk chili.

 Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en vid kjele eller stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i 10–15 minutter, eller til den er lett gyllen. Rør om underveis. Ha i 1 ss margarin, teriyakisausen og ½–1 dl vann mot slutten av steketiden. La teriyakiløksjyen stå på lav varme fram til servering. 
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Kutt rødkålen i grove biter. Kok grønnsakene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. 
 Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten. 
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 150 g Teriyakiløk: 2 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!