Ovnsbakt torsk med stekt fullkornsris og lime- og soyadressing
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt torsk med stekt fullkornsris og lime- og soyadressing

3.68 (63)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Olje
1 ts
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Lime
1 stk
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Soyasaus
4 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Olje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 10 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere risen og grønnsakene hver for seg, om du heller vil det. Da steker du kun grønnsakene i stekepannen i 5–8 minutter.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
 Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene og løken i små terninger. 
Skyll og tørk fisken. Legg fisken over i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
Del limen i to. Bland 4 ss soyasaus, saften fra limen, det meksikanske grillkrydderet, 1 ts sukker og 2 ss olje i en serveringsskål. Krydre med litt pepper. 
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, løken og ertene i 3–4 minutter under omrøring, til de er lett gylne. Tilsett den ferdigkokte risen, og stek det hele videre i 3–4 minutter. Hell over 1 ss soyasaus, og ta pannen av varmen.
God middag! 
125 g Stekt ris: 300 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!