Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Fish sauce
- grovkvernet sort pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
sobanudler
300 g
Hvitløk
1 fedd
Revet ingefær
1 ss
Fish sauce
2 ss
Hoisinsaus
1 beger
Grovkvernet sort pepper
Tomat
1 stk
Vårløk
½ pakke
Koriander
1 bunt
Grønne bønner
1 pakke
Mørbrad
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For et lite sting kan du ha i litt finhakket chili i dressingen. Dryss gjerne ristede sesamfrø, cashewnøtter elle peanøtter over retten ved servering.
Sett over vann til koking av grønne bønner og nudler.
Finhakk hvitløk og riv ingefær. Bland det sammen med fish sauce og hoisinsaus. Smak til med kvernet pepper.
Tørk kjøttet og kutt det i strimler. Krydre strimlene med salt og pepper, og gni dem inn med litt olje. La dem ligge på en tallerken i romtemperatur.
Vask og kutt tomat i biter, vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander. Bland sammen grønnsakene i en bolle.
Bønnene kan koke i samme vann som nudlene, men da bør de kokes alene først. Kok bønnene i tre minutter, løft dem ut av kjelen og kjøl dem ned i rennende kaldt vann eller isvann. Kok nudlene i 2½ minutt og skyll dem raskt i kaldt vann. La nudlene renne av seg og fordel dem utover et serveringsfat. De smaker best lune.
Stek biffstrimlene på høy temperatur i en grillpanne eller stekepanne slik at de raskt blir brune og med en tydelig stekeskorpe på begge sider. Biffstrimlene trenger maks 2–3 minutter. Legg dem over på en tallerken når de er ferdig stekt. Hell på dressingen og la kjøttet hvile.
Bland sammen nudler, bønner og grønnsaker, og legg det utover et fat. Legg biffstrimlene over til slutt.
God middag!