Hakkebøf med stekt løk, speilegg, potet og pastinakk

Hakkebøf med stekt løk, speilegg, potet og pastinakk

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Rødbete
1 stk
Kjøttdeig
350 g
Kjøttkakekrydder
1/2 pakke
Vann
1 ss
Salt
Gul løk
1 stk
Smør
2 ss
Pastinakk
1 stk
Gulrot
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Solsikke-/rapsolje
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne steke grønnsakene i ovnen! Del potetene i båter og gulrot og pastinakk i staver. Ha grønnsakene på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene på 220 grader varmluft i 25–30 minutter.

Sett ovnen på 220 grader.
Kok opp en kjele med vann og poteter. Sett ned varmen og la potetene småkoke i 20–25 minutter.
Skrell og riv rødbetene på et rivjern. Bland sammen revet rødbet, kjøttdeig, kjøttkakekrydder, vann og salt til en jevn deig. Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Form fire like karbonader og stek dem i ca 2 minutter på hver side. Ha karbonadene over i en ildfast form og stek dem videre i ovnen i ca 8–10 minutter.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en liten stekepanne til middels høy varme med smør. Stek løken til den begynner å bli gyllen og krydre med salt.
Skrell og kutt gulrot og pastinakk i staver på ca 1x5 cm. Kok grønnsaksstavene sammen med potetene de siste 5 minuttene av koketiden.
Varm opp igjen stekepannen til høy varme og ha i ny olje hvis det trengs. Knekk eggene i pannen og stek i ca dem 1–2 minutter.
Server hakkebøff med stekt løk, speilegg, potet og pastinakk.
God middag!