Pølsegrateng med brokkoli, vårløk, grønnsaksstaver og søt chilidipp

Pølsegrateng med brokkoli, vårløk, grønnsaksstaver og søt chilidipp

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • salt
Pasta
200 g
(Hvete)
Brokkoli
½ stk
Vårløk
1 pakke
Magre kjøttpølser
200–400 g
(Sulfitt, Sennep, Melk, Laktose)
Lettmelk
4 dl
(Melk, Laktose)
Potetkrydder
1 pakke
Oksebuljong
½–1 pakke
Revet ost
100 g
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Gulrøtter
2 stk
Lettrømme
75–150 g
(Melk, Laktose)
Søt chilisaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1144 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 118 g
  • Protein: 66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eventuelle rester holder seg fint i kjøleskapet i noen dager.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Tilbered pastaen som anvist på pakken, men kutt ned noen minutter på koketiden, slik at pastaen ikke er helt gjennomkokt. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Kutt vårløken og pølsene i skiver.     
 Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 2 ss hvetemel, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Gi sausen et raskt oppkok, tilsett potetkrydderet og oksebuljongen, og ta kjelen av varmen. 
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha pastaen, brokkolien, vårløken, pølsene og sausen i en ildfast form, og bland godt. Strø over den revne osten. Stek gratengen i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Ha gulrøttene i en serveringsskål. Bland rømmen og den søte chilisausen i en liten serveringsskål. Smak til med salt.   
Bon appétit!
God middag!