Kylling og hveterisotto med sopp, ovnsbakt brokkoli og syltet rødløk
20-30
Roede

Kylling og hveterisotto med sopp, ovnsbakt brokkoli og syltet rødløk

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Kylling og ovnsbakt brokkoli

brokkoli
Brokkoli
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Hveterisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
mathvete
Mathvete (Hvete, Gluten)
1 pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
½ pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Olje
1 ts
Vann
3–4 dl

Topping

grønt eple
Grønt eple
1 stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan brunes raskt i en stekepanne for mer smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.
  3. Kylling og ovnsbakt brokkoli: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skjær kyllingen i to på langs (se tips). Fordel brokkolien, kyllingen og kraften fra pakken i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper. Stek kyllingen og brokkolien i ovnen i omtrent 15 minutter. 
  4. HveterisottoSkrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Rens og kutt soppen i fire. Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 2–3 minutter. Ha i løken og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett mathveten, hønsebuljongen og 3 dl vann, og kok opp. La mathveten småkoke under lokk i 10–12 minutter. Rør om underveis i koketiden. Vend inn Grande Premium-osten, og smak til med salt og pepper. Juster eventuelt risottoen med litt vann, til ønsket konsistens. 
  5. Topping: Skyll og kutt eplet i små terninger, og ha dem over i en liten skål. Server epleterningene og resten av Grande Premium-osten til retten. 
  1. Kylling: 120 g Risotto: 100 Grønnsaker: 160 g Energiinnhold: ca. 410 kcal.