Fullkornspizza med hvit pizzasaus, parmaskinke, rødløk og syrlig kålsalat
Roede

Fullkornspizza med parmaskinke

og hvit pizzasaus rødløk og syrlig kålsalat
4.11 (119)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Pizzabunn av fullkorn
2 stk
(Hvete, Rug)
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Parmaskinke
1 pakke
Spisskål
½ stk
Tomat
1 stk
Oregano
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1–2 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
655 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
67 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Parmaskinken kan legges på pizzaen før den stekes, om du foretrekker det. Bland inn en lett dressing kålsalaten for en mildere og mer kremet variant av salaten.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen om du har.
 Skrell rødløken og rens sjampinjongen. Kutt rødløken og soppen i skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme. Stek soppen i 3–4 minutter under omrøring, og krydre med litt salt og pepper. Ha crème fraîchen i en skål, og vend inn persilladen. 
 Legg pizzabunnene på to stekebrett med bakepapir, og fordel den hvite pizzasausen jevnt utover bunnene. Topp med Grande Premium-osten, rødløken og sjampinjongen (se tips). Stek pizzaene på de to nederste rillene i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. Bytt plass på stekebrettene halvveis i stekingen, for et jevnere stekeresultat. Fordel parmaskinken på pizzaene når de er ferdigstekte. 
 Skyll spisskålen. Kutt spisskålen i tynne strimler. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland grønnsakene i en salatbolle, og vend inn oreganokrydderet, 1–2 ss valgfri eddik og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
 ½ stk Kålsalat: 150 g Energiinnhold: ca.460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!