Grillede kyllinglår med couscoussalat, melon og krydderyoghurt
Roede

Grillede kyllinglår med couscoussalat, melon og krydderyoghurt

4.07 (156)
Under 30 min
9 Ingredienser
Saftige kyllinglår serveres her med couscous, søt melon og en krydret yoghurt. En deilig middag med smaker fra Middelhavet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Rødløk
½ stk
Galiamelon
½ stk
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
1 ss
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ta med retten ut i sola! Lag salaten klar på forhånd. Kyllinglårene er ferdigstekte, og må bare gjennomvarmes.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm. 
 Tilbered couscousen som anvist på pakken. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del melonen i to, fjern kjernene med en spiseskje, og kutt bort skallet. Del melonen i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen litt saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, persilladen og litt pepper i en salatbolle. Vend inn den ferdigkokte couscousen, ruccolaen, melonen og rødløken i dressingen rett før servering. Smak til med mer sitronsaft, salt og pepper.
 Ha yoghurten i en skål og smak til med den tyrkiske kryddermiksen. 
Middagsrester? Ta vare på rester i en matboks i kjøleskapet. Spis restene som en rask lunsj dagen etter. Kutt resten av melonen i båter og nyt! 
1 stk Couscoussalat: 250 g Krydderyoghurt: 2 ss Energiinnhold: ca. 560 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!