Pulled pork med krydret ris, og maissalat med koriander
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Pulled pork

med krydret ris, og maissalat med koriander
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
    • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
    • olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Mørkokt svinebog
    300 g
    Pizzasaus
    1 pakke
    Røkt paprikakrydder
    ½ pakke
    Spisskummen
    1 pakke
    Fullkornsris
    135 g
    Olje
    1 ts
    Vann
    5 dl
    Koriander
    ½ bunt
    Hjertesalat
    1 stk
    Rødløk
    ½ stk
    Tomat
    1 stk
    Maiskorn
    1 pakke
    Lime
    1 stk
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    628 kcal
    Fett:
    20 g
    Karbohydrater:
    70 g
    Protein:
    42 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Lag syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
     Ha kjøttet og kraften fra pakken i en ildfast form, og rør inn pizzasausen og ønsket mengde av paprikakrydderet. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen, ta av folien, og riv kjøttet fra hverandre med to gafler. Stek formen i ovnen i omtrent 5 minutter til. 
     Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje og spisskummen-krydderet. Stek krydderet og risen i omtrent 1 minutt. Tilsett 5 dl vann og litt salt, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la risen småkoke under lokk i omtrent 20 minutter. Hell av eventuelle rester av vann. 
     Skyll og grovhakk korianderen. Skyll og tørk hjertesalaten, og kutt den i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver (se tips). Skyll og kutt tomaten i terninger. Sil laken av maisen, og skyll den i kaldt vann. Ha grønnsakene og korianderen i en salatbolle, og vend det sammen med litt olivenolje, eddik, salt og pepper.
     Kutt limen i båter, og server limebåtene til retten. 
    100 g Pulled pork m/saus: 140 g Salat: 150 Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
    God middag!