Roede
Laktosefri
Glutenfri
Hoisinglasert svinefilet med krydderpoteter og appelsinsalat
4.13 (616)
Under 45 min
8 Ingredienser
Hoisinglasert svinefilet med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og er en perfekt sommerrett.
Hoisinglasert svinefilet med frisk appelsinsalat og krydrede poteter er full av asiatiske smaker, og er en perfekt sommerrett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Olje
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Appelsin
1 stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 480 kcal
- Fett: 11 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile til kjernetemperaturen ligger på 68–70 grader.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt hver potet i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre. Vend inn urtemiksen før servering.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–16 minutter (se tips). Pensle kjøttet med hoisinsausen halvveis i stekingen. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver. Server sjyen fra formen til kjøttet.
Skyll og tørk salaten og skrell sjalottløken. Riv salatbladene av salaten, og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt tomaten og appelsinen i grove terninger. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle, og smak til med 1 ss olivenolje, litt salt og pepper.
125 g Poteter: 150 g Salat: 150 g Hoisin: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!