Roede
Ovnsbakte kyllinglår
med byggkornsalat og hvitløksdressingNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftige kyllinglår med en mettende og frisk mathvetesalat. Sammen med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt!
Saftige kyllinglår med en mettende og frisk mathvetesalat. Sammen med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- pepper
- salt
Byggkorn
125 g
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Hvitløksdressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 592 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak. Bland gjerne inn litt av dressingen i byggkornsalaten for mer smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok mathveten etter anvisning på pakken.
Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm.
Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver. Bland sammen grønnsakene og den kokte mathveten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Server hvitløksdressingen til retten.
1 stk Mathvetesalat: 250 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!