Ovnsbakte kyllinglår med mathvetesalat og hvitløksdressing
Roede

Ovnsbakte kyllinglår

med byggkornsalat og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftige kyllinglår med en mettende og frisk mathvetesalat. Sammen med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
Byggkorn
125 g
(Hvete, Gluten)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Hvitløksdressing
½ pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
592 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak. Bland gjerne inn litt av dressingen i byggkornsalaten for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok mathveten etter anvisning på pakken.
 Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm. 
 Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell rødløken, og kutt den og tomaten i skiver. Bland sammen grønnsakene og den kokte mathveten i en salatbolle. Smak til med salt og pepper.
Server hvitløksdressingen til retten. 
1 stk Mathvetesalat: 250 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!