Kyllingcurry med paprika, kokos og fullkornsris
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingcurry med paprika, kokos og fullkornsris

4.17 (1035)
Under 30 min
11 Ingredienser
Kylling, kokoskrem og rød currypaste er nydelig sammen, og toppet med koriander blir dette en rask favoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • sukker
  • pepper
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
300 g
Rød currypaste
1–2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
3½ dl
Olje
1 ts
Sukker
½ ts
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 625 kcal
  • Fett: 15 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i skiver eller terninger. Rør ut maisstivelsen i 3½ dl vann i en kopp. 
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og 1–2 ss av currypasten i 2–3 minutter, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha i gulrøttene, løken og paprikaen, og stek det i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett hønsebuljongen, maisjevningen og kokoskremen, og kok opp. La kyllingcurryen småkoke under lokk i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Rør inn kyllingen mot slutten av koketiden. Smak til med mer av currypasten, soyasausen og ½ ts sukker. 
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Strø korianderen over retten ved servering.
300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!