Sitronstekt lange med erter, gulrot og hvit saus

Sitronstekt lange med erter, gulrot og hvit saus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Litt salt
Sitronskall
Saften av en halv sitron
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Langefilet
375 g
(Fisk)
Smør
Gulrøtter
½ pakke
Erter
1 pakke
Hvit saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lange er en nydelig fisk å grille! Den er veldig fast i fisken og kan nesten oppleves som rå, men den er godt gjennomstekt etter 5–6 minutter på hver side.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Bruk nok vann til at erter og gulrot kan koke med mot slutten av koketiden. Varm opp en kjele med vann til å varme opp sausen.
Riv sitronskall og press saften av sitronen i en bolle. Ha i olje, salt og pepper. Del fisken i porsjoner og ha stykkene i sitronmarinaden. La det ligge slik i 5–6 minutter. Samtidig som fisken marineres, skrell gulrøttene og del dem i skiver.
Ha pakken med hvit saus i det kokende vannet og la den koke i 15 minutter. Hell den deretter over i en serveringsbolle eller et sausenebb.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek fisken 5–6 minutter på hver side. Tilsett smør mot slutten av steketiden. Øs det smeltede smøret over fisken med en skje.
Når det gjenstår 4 minutter av koketiden til potetene, ha i gulrot. Når det gjenstår bare 1 minutt, ha i erter. Hell av vannet, og la potet, gulrot og erter etterdampe frem til servering.
Server sitronstekt lange med poteter, erter og gulrot.
God middag!