Fish & chips med remulade og råkost

Fish & chips med remulade og råkost

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • salt
  • sukker
Poteter
500 g
Solsikkeolje
½ dl
Salt
Gulrot
1 stk
Spisskål
½ stk
Sukker
Salt
Solsikkeolje
9 dl
Tempuramiks
1 pose
Hysefilet
400 g
(Fisk)
Hvetemel
(Gluten)
Salt
Sitron i båter
1 stk
Remulade
1 beger
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha 9 dl olje i en høy og ikke altfor vid (helt tørr) kjele som du også har lokk til (se tips). Varm forsiktig opp og følg med på oljen under oppvarming. Oljen skal være Ca. 170-180 grader, når du skal fritere. Følg med på temperaturen med en egnet temperaturmåler om du har det. Stek fisken gylne og fisken er gjennomstekt. Sjekk temperaturen på oljen. Den er passe varm når det freser livlig rundt skaftet på en tresleiv som du stikker nedi oljen. Skru gjerne ned litt på varmen, når oljen er varm nok.

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Vask eller skrell potetene, kutt dem i 1 cm tykke skiver og legg dem i en langpanne. Bland inn olje, og krydre med salt og pepper. Legg potetene tett i tett, men ikke overlappende. Sett langpannen i ovnen og la potetene steke i omtrent 30 minutter. De er ferdige når de er gylne. Vend om på dem underveis for et jevnere resultat.
Riv gulrot og skjær kål i tynne strimler. Bland sammen sitronsaft eller eddik, sukker, salt og pepper. Hell dressingen over råkosten rett før servering.
Ha solsikkeolje i en ikke altfor vid kjele som du har lokk til. Varm forsiktig opp og følg med på oljen under oppvarming. Oljen skal være rundt 170–180 grader når du skal fritere. Følg med på temperaturen med en temperaturmåler om du har det. Blir oljen for varm, vil den begynne å ryke og kan ta fyr. Sett kjelen av varmen og legg på lokk om dette skulle skje.
Bland ut tempuramiksen etter anvisning på pakken. Ha hvetemel i en dyp tallerken. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med et papir. Del fisken i stykker på omtrent 3x6 cm. Krydre fiskebitene med salt og pepper. Vend fiskestykkene først i mel, og deretter i tempuramiksen.
Friter fiskebitene i oljen til de er gylne. Gjør det i 2–3 omganger slik at du ikke mister varmen på oljen. Løft ut de friterte fiskebitene med en hulløse eller lignende. Legg dem over på et kjøkkenpapir slik at de får rent av seg.
Server fish & chips med sitronbåter, remulade og råkost. Mange liker litt eddik, HP-saus, ketsjup eller sennep i tillegg.
God middag!