Sprøstekt gnocchi med ovnsbakte rotgrønnsaker og steinsoppsaus
Roede
Vegetar

Sprøstekt gnocchi med ovnsbakte rotgrønnsaker og steinsoppsaus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
10 Ingredienser
Når gnocchien pannestekes, blir den både krispy og kremet – og smaker nydelig til søte rotgrønnsaker og fyldig steinsoppsaus. Nyt en smak av høst.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • margarin
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Olje
1 ts
Gnocchi
250–500 g
(Gluten)
Hvitløksfedd
1 stk
Urtemiks
½ pakke
Margarin
1 ss
(Melk)
Sjampinjong
100 g
Steinsoppsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Revet Grande Premium
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 526 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 48 g
  • Protein: 14 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Strø Grande Premium-osten over gnocchien underveis i steketiden, for en sprø og smakfull opplevelse! Du kan også presse litt sitronsaft over retten for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til gnocchien.
 Skrell og kutt gulrøttene og selleriroten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter. 
 Kok gnocchien i 1–2 minutter, eller til den flyter opp til overflaten. Sil vannet av den ferdigkokte gnocchien. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Stek gnocchien og hvitløken i 4–5 minutter, eller til det er litt gyllent. Krydre med urtemiksen og litt pepper. 
 Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 4–5 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Skru ned til middels varme, og ha i steinsoppsausen. La sausen småkoke i omtrent 5 minutter. 
 Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Topp retten med ruccolaen, tomatterningene og den revne Grande Premium-osten. 
Du kan fryse ned gnocchien du ikke bruker, og bruke den senere.
150 g Grønnsaker: 200 g Saus med sopp: 75 g Ost: 1 ts Energiinnhold: ca. 470 kcal.
God middag!