Lammekoteletter med byggkornsalat og parmesan
Ny oppskrift
Under 50 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- rødvinseddik
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Byggkorn
125 g
Vann
5 dl
Salt
Rødløk
½ stk
Parmesan
1 pakke
Rødvinseddik
1–2 ss
Extra virgin olivenolje
2–3 ss
Salt
Salt
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Hvitløk
1–2 fedd
Smør
Bifftomat
1 stk
Aubergine
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Resten av rosmarinen kan du henge opp på kjøkkenet og la tørke. Når den er tørket kan den brukes i matlaging senere.
Fyr opp grillen.
Kok bygg etter oppskriften på posen.
Finkutt rødløk og bland inn i det kokte og varme byggkornet. Smak til med revet parmesan, eddik, olivenolje, salt og pepper.
Ta kjøttet ut av pakken og tørk av med kjøkkenpapir. Finkutt hvitløk og rosmarin som du blander med olje. Kjøttet krydrer du med salt, pepper, og pensler med rosmarinmarinaden. Grill kjøttet på direktevarme i 2-3 min per side, til det er lett rosa.
Ta av varmen og la hvile i ca 5 min. Steker du kjøttet i en stekepanne, har du et par kvaster med rosmarin og knuste hvitløksfedd i stekepannen. Avslutt med en god klatt smør. Smøret med smak av rosmarin og hvitløk øser du over kjøttet.
Del tomatene i to og auberginen i store rundinger. Pensle med litt av rosmarinmarinaden, krydre med salt og pepper. Grill på direktevarme i 2-3 min per side eller til de grønnsakene har fått et grillmønster og er møre.
Server lammekoteletter med lun byggrynssalat og grillete grønnsaker.
God middag!