Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- extra virgin olivenolje eller smør
- salt
Penne
250 g
Extra virgin olivenolje eller smør
Tomat
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
½ stk
Tomatpuré
3 ss
Passata
½ flaske
Hvitløk
2–3 fedd
Extra virgin olivenolje
4 ss
Salt
Ruccola
1 pakke
Rødløk
½ stk
Mozzarella
1 g
Extra virgin olivenolje
2–3 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
1–2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Frøene og den hvite delen av kjøttet er de sterkeste bestanddelene i chili. Behold dem i sausen for en sterkere middag. Synes du sausen blir for sterk, kan du tilsette litt honning eller sukker mot slutten.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet, men spar på litt av kokevannet i en kopp. Om sausen skulle bli for tykk, kan du spe med litt av vannet. Vend inn litt olivenolje eller smør i pastaen.
Kutt bacon i strimler, tomat i terninger, og finhakk løk, hvitløk og chili.
Fres bacon, løk og hvitløk i olje til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den frese med i 30 sekunder. Tilsett chili, tomat og passata og kok i 15–20 minutter (se tips).
Når sausen begynner å bli ferdig, smak til med salt, pepper og en raus klunk med olivenolje.
Skyll ruccola og tørk den på et kjøkkenpapir. Kutt rødløk i tynne skiver. Bland det sammen i en bolle. Riv mozzarella og ha den over i salaten. Bland sammen eddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten rett før servering.
Bland pastaen sammen med tomatsausen. Er sausen for tykk, tilsett litt av kokevannet fra pastaen.
Server pasta arrabbiata med ruccola- og mozzarellasalat ved siden av.
God middag!