Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-/hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • extra virgin olivenolje eller smør
    • salt
    Penne
    250 g
    Extra virgin olivenolje eller smør
    Tomat
    1 stk
    Løk
    1 stk
    Rød chili
    ½ stk
    Tomatpuré
    3 ss
    Passata
    ½ flaske
    Hvitløk
    2–3 fedd
    Extra virgin olivenolje
    4 ss
    Salt
    Ruccola
    1 pakke
    Rødløk
    ½ stk
    Mozzarella
    1 g
    Extra virgin olivenolje
    2–3 ss
    Eplesider-/hvitvinseddik
    1–2 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Frøene og den hvite delen av kjøttet er de sterkeste bestanddelene i chili. Behold dem i sausen for en sterkere middag. Synes du sausen blir for sterk, kan du tilsette litt honning eller sukker mot slutten.

    Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–12 minutter. Hell av vannet, men spar på litt av kokevannet i en kopp. Om sausen skulle bli for tykk, kan du spe med litt av vannet. Vend inn litt olivenolje eller smør i pastaen.
    Kutt bacon i strimler, tomat i terninger, og finhakk løk, hvitløk og chili.
    Fres bacon, løk og hvitløk i olje til løken er blank. Tilsett tomatpuré og la den frese med i 30 sekunder. Tilsett chili, tomat og passata og kok i 15–20 minutter (se tips).
    Når sausen begynner å bli ferdig, smak til med salt, pepper og en raus klunk med olivenolje.
    Skyll ruccola og tørk den på et kjøkkenpapir. Kutt rødløk i tynne skiver. Bland det sammen i en bolle. Riv mozzarella og ha den over i salaten. Bland sammen eddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten rett før servering.
    Bland pastaen sammen med tomatsausen. Er sausen for tykk, tilsett litt av kokevannet fra pastaen.
    Server pasta arrabbiata med ruccola- og mozzarellasalat ved siden av.
    God middag!