Glutenfri
Krydret laksefilet med stekt mais, svart ris, rømme og tortillachips
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Svart ris
125 g
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
Three spice
½–1 pakke
Lime
½ stk
Lettrømme
75–150 g
Koriander
½ bunt
Tortillachips
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 965 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt smør i pannen når fisken stekes, og øs smøret og krydderet over fisken.
Tilbered risen som anvist på pakken. Hell laken av maisen. Skrell rødløken og skyll tomaten, og kutt dem i små terninger. Skyll og grovhakk all korianderen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 3 minutter, til den er lett gyllen. Ha maisen over i en serveringsskål.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek fisken i omtrent 3 minutter på hver side, og krydre med kryddermiksen og litt salt (se tips).
Ha den ferdigkokte risen, tomaten og løken over i skålen med maisen. Press over saften fra halvparten av limen, og krydre med salt og pepper. Vend inn 1 ss olivenolje og halvparten av korianderen.
Kutt resten av limen i båter. Server limebåtene, rømmen og resten av korianderen til retten. Knus tortillachipsene over, eller server dem til retten.
God middag!