Roede
Glutenfri
Pannestekt torsk med kokte poteter, ovnsbakte gulrøtter og dillsaus
4.26 (108)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- margarin
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Olje
1 ts
Torskefilet
325 g
Grønne erter
125 g
Margarin
1 ss
Bechamelsaus
½–1 pakke
Dill
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 514 kcal
- Fett: 13 g
- Karbohydrater: 58 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke gulrøttene med potetene de siste 4–5 minuttene av potetenes koketid. Finriv litt skall fra sitronen (kun det gule) i sausen for et deilig sitrussting.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i to eller fire på langs. Ha gulrøttene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss margarin. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Stek ertene med fisken de siste 3–4 minuttene av fiskens steketid.
Hell bechamelsausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Skyll, tørk og finhak dillen. Bland dillen inn i sausen, og smak til med salt og pepper.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
125 g Grønnsaker: 150 g Potet: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!