Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torsk med råkostsalat, eggesmør og dill
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- vann
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Egg
2 stk
Dill
1 bunt
Smør
50 g
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
1½ l
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 558 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt gulrøttene i grove biter og kok dem i lettsaltet vann i omtrent 6 minutter, om dere heller foretrekker det.
Kok potetene i lettsaltet vann i 20–25 minutter, til de er gjennomkokte.
Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll, tørk og finhakk dillen. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i terninger. Smelt 50 gram smør i kjelen etter eggene. Vend inn eggene og dillen rett før servering, og krydre med grovkvernet pepper.
Kok opp 1½ liter vann i en kjele. Legg fisken i det varme vannet, og la den trekke på lav varme under lokk i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ta fisken ut av kjelen, og la den renne av seg på litt kjøkkenpapir. Ta gjerne av skinnet før servering.
Skyll eplet, og kutt sitronen i båter. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern, og ha det over i en bolle. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Server resten av sitronbåtene til retten.
Håper det smaker!
God middag!