Schnitzel med stekte poteter og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- litt vann
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Svineskiver til schnitzel
300 g
Salt
Hvetemel
Egg
1 stk
Litt vann
4 ss
Glutenfri panering
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Gulrøtter
2/3 pakke
Grønne erter
125 g
Smør
3 ss
Kapers
1–2 ss
Kruspersille
1 bunt
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett gjerne litt finhakket løk i kaperssmøret. Server kapersene ved siden av om det ikke er alles favoritt. Remulade og ansjos passer godt til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
Skyll potetene og del dem i båter. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
Legg svineskivene utover på kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank dem tynnere og større, med baksiden av en kjele eller med en kjøtthammer om du har. Krydre skivene med salt og pepper. Vend dem så i mel, deretter i sammenvispet egg/vann og til slutt i panko.
Stek schnitzlene på middels varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Stek schnitzlene i 5–7 minutter i ovnen mens grønnsakene koker.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i 4 minutter, tilsett ertene og kok videre i 2 minutter til. Hell av vannet og dekk med lokk.
Smelt kryddersmøret i en kjele. Grovhakk ønsket mengde kapers og tilsett det i smøret (se tips). Bruner du smøret forsiktig, får du en deilig nøtteaktig smak.
Del sitron i båter. Skyll kruspersillen og rist av vannet. Grovhakk og strø over retten ved servering.
Server schnitzel med stekte poteter, kokte grønnsaker, kaperssmør og sitron i båter.
God middag!