Schnitzel med stekte poteter og kaperssmør

Schnitzel med stekte poteter og kaperssmør

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Egg
    • hvetemel
    • litt vann
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Svineskiver til schnitzel
    300 g
    Salt
    Hvetemel
    Egg
    1 stk
    Litt vann
    4 ss
    Glutenfri panering
    1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Smør
    1 ss
    Gulrøtter
    2/3 pakke
    Grønne erter
    125 g
    Smør
    3 ss
    Kapers
    1–2 ss
    Kruspersille
    1 bunt
    Sitron i båter
    ½ stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilsett gjerne litt finhakket løk i kaperssmøret. Server kapersene ved siden av om det ikke er alles favoritt. Remulade og ansjos passer godt til denne retten.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
    Skyll potetene og del dem i båter. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
    Legg svineskivene utover på kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank dem tynnere og større, med baksiden av en kjele eller med en kjøtthammer om du har. Krydre skivene med salt og pepper. Vend dem så i mel, deretter i sammenvispet egg/vann og til slutt i panko.
    Stek schnitzlene på middels varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Stek schnitzlene i 5–7 minutter i ovnen mens grønnsakene koker.
    Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Kok gulrotstavene i 4 minutter, tilsett ertene og kok videre i 2 minutter til. Hell av vannet og dekk med lokk.
    Smelt kryddersmøret i en kjele. Grovhakk ønsket mengde kapers og tilsett det i smøret (se tips). Bruner du smøret forsiktig, får du en deilig nøtteaktig smak.
    Del sitron i båter. Skyll kruspersillen og rist av vannet. Grovhakk og strø over retten ved servering.
    Server schnitzel med stekte poteter, kokte grønnsaker, kaperssmør og sitron i båter.
    God middag!