Medisterkaker med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian og sennepssjy

Jul

Glutenfri

Medisterkaker

med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos med timian og sennepssjy
4.49 (85)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Honning
1 pakke
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Sjysaus
½–1 pakke
(Melk)
Grov sennep
½–1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
970 kcal
Fett:
67 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke medisterkakene i en stekepanne, om du foretrekker det.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp omtrent 2 liter vann i en kjele.
 Skrell og kutt gulroten og selleriroten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
 Ha medisterkakene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Stek medisterkakene i ovnen under grønnsakene i 10–15 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
 Ta grønnsakene ut av ovnen, og bland inn honningen. Sett grønnsakene øverst i ovnen, og stek det hele videre i 5–10 minutter, eller til grønnsakene er gylne. 
 Ha posen med potetmos i kjelen fra punkt 1, og la den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter, eller til potetmosen er gjennomvarm. Klipp hull i posen, og ha potetmosen over i en serveringsskål.  
 Hell sjysausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sennepen.  
God middag!