Kyllingkebab i pita med middelhavssalat og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 15 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Skivet kyllingfilet
450 g
Salt
Tyrkisk krydder
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Restaurantsalat
1 pakke
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Rød chili
½ stk
Paprikapulver
1 ts
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Fullkornspita
1 pakke
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Chili passer kanskje ikke alle rundt bordet, server den da ved siden av.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Les tipset. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, skjærefjøl, kniv og et stort serveringsfat.
Ha kyllingen over i en bolle og krydre den med salt og tyrkisk krydder. Sett bollen til side.
Fordel salaten utover et stort fat. Kutt tomat og agurk i skiver. Finhakk rødløk og chili. Fordel grønnsakene over salaten og krydre med paprikapulver, olivenolje, salt og pepper. Del sitronen i båter og server den ved siden av.
Varm opp stekepannen og ha i olje. Stek kyllingen til den får en god stekeflate, omtrent 3–5 minutter. Sett pannen til side.
Varm pitabrødene i ovnen i 3–5 minutter.
Server kyllingkebab i pita med middelhavssalat og hvitløksdressing.
God middag!