Mørkokt svinebog i soppsaus med kokte grønnsaker og hasselbackpoteter med timian
Glutenfri

Mørkokt svinebog i soppsaus

med kokte grønnsaker og hasselbackpoteter med timian
Ny oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Svinebogen trenger lang varmebehandling for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Hasselbackpotet er retro kosemat, perfekt til denne retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Timian
½ bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Sjampinjong
100 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Mørkokt svinebog
300 g
Vann
½ dl
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
657 kcal
Fett:
32 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt igjennom.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.  
 Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen (se tips). Skrell og grovhakk hvitløken og skyll timianen. Legg potetene i en ildfast form. Fordel hvitløken, timianen og 2 ss smør over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.  
 Skrell og finhakk løken og resten av hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 4–5 minutter, til det er lett gyllent.
 Ha i matfløten, ½ dl vann, hønsebuljongen og steinsoppulveret. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i 5–10 minutter, til den har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.
 Skjær kjøttet i skiver. Ha kjøttet og kraften fra pakken over i soppsausen. La det hele småkoke videre i 8–10 minutter. 
 Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, og hell av vannet. Vend grønnsakene inn i gryten, eller server de på siden. 
God middag!