Glutenfri
Mørkokt svinebog i soppsaus
med kokte grønnsaker og hasselbackpoteter med timianNy oppskrift
Under 45 min
12 Ingredienser
Svinebogen trenger lang varmebehandling for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Hasselbackpotet er retro kosemat, perfekt til denne retten.
Svinebogen trenger lang varmebehandling for å bli mør, og her har vi gjort jobben for deg. Hasselbackpotet er retro kosemat, perfekt til denne retten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Timian
½ bunt
Smør
1 ss
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Sjampinjong
100 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Mørkokt svinebog
300 g
Vann
½ dl
Brokkoli
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 32 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg en liten tresleiv på hver side av hasselbackpotetene, så du ikke skjærer helt igjennom.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen (se tips). Skrell og grovhakk hvitløken og skyll timianen. Legg potetene i en ildfast form. Fordel hvitløken, timianen og 2 ss smør over potetene, og krydre med salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 30–35 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
Skrell og finhakk løken og resten av hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og soppen i 4–5 minutter, til det er lett gyllent.
Ha i matfløten, ½ dl vann, hønsebuljongen og steinsoppulveret. Kok opp, og la sausen småkoke på middels varme i 5–10 minutter, til den har ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.
Skjær kjøttet i skiver. Ha kjøttet og kraften fra pakken over i soppsausen. La det hele småkoke videre i 8–10 minutter.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele. Kutt brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt stilken i staver. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok grønnsakene i 3–4 minutter, og hell av vannet. Vend grønnsakene inn i gryten, eller server de på siden.
God middag!