Steinbitfilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør
Laktosefri

Steinbitfilet med smørdampet kål og bacon

eple og ponzusmør
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt i en smørsaus. Denne retten er en sunn og spennende fiskerett for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Småpoteter
300 g
Steinbitfilet
300 g
(Fisk)
Ingefær
1 bit
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2–3 ss
(Melk)
Grønt eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Bacon
150 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
597 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ha litt finhakket persille eller gressløk i ponzusmøret.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken på ene siden i omtrent 2 minutter. Krydre fisken med salt og pepper, og ha den over i den ildfaste formen sammen med potetene. La fisken steke sammen med potetene i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. La ponzusmøret stå på lav varme frem til servering. 
Kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Tørk ut, og varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme.  Stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen og ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet. 
God middag!