Fiskekarbonader med eple-tzatziki og kløftpoteter
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Honning
- salt
- solsikke-/rapsolje
Marinerte potetbåter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Gulrot i staver
200 g
Eple
2 stk
Agurk
½ stk
Middagsyoghurt
300 g
Salt
Honning
2–3 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan også stekes i stekepanne. Stek gulrotstavene alene først, og tilsett potetbåtene når gulrøttene begynner å bli møre. Stek videre til alt er mørt og gyllent.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Vend gulrotstavene i olje. Fordel dem utover et stekebrett dekket med bakepapir sammen med potetbåtene. Ha på litt salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek grønnsakene til de har fått en gyllen farge. Det tar omtrent 20 minutter.
Riv agurk og eple. Bland det med yoghurt og smak til med litt salt, pepper og honning. Sett tzatzikien kald frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt smør eller olje og stek fiskekakene på middels varme til de er gjennomvarme.
Server fiskekaker med eple-tzatziki og kløftpoteter.
God middag!