Fiskekarbonader med eple-tzatziki og kløftpoteter

Fiskekarbonader med eple-tzatziki og kløftpoteter

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Honning
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Marinerte potetbåter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Gulrot i staver
    200 g
    Eple
    2 stk
    Agurk
    ½ stk
    Middagsyoghurt
    300 g
    Salt
    Honning
    2–3 ts
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Grønnsakene kan også stekes i stekepanne. Stek gulrotstavene alene først, og tilsett potetbåtene når gulrøttene begynner å bli møre. Stek videre til alt er mørt og gyllent.

    Sett ovnen på 200 grader varmluft.
    Vend gulrotstavene i olje. Fordel dem utover et stekebrett dekket med bakepapir sammen med potetbåtene. Ha på litt salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek grønnsakene til de har fått en gyllen farge. Det tar omtrent 20 minutter.
    Riv agurk og eple. Bland det med yoghurt og smak til med litt salt, pepper og honning. Sett tzatzikien kald frem til servering.
    Varm opp en stekepanne med litt smør eller olje og stek fiskekakene på middels varme til de er gjennomvarme.
    Server fiskekaker med eple-tzatziki og kløftpoteter.
    God middag!