Saftig kyllingburger
med chilimajones og ovnsbakte søtpotetfriesNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig burger med ovnsbakt kyllingbryst. Med barbecuesausen som er full av smak, en sprø salat og søtpotetfries er dette skikkelig comfort food.
En saftig burger med ovnsbakt kyllingbryst. Med barbecuesausen som er full av smak, en sprø salat og søtpotetfries er dette skikkelig comfort food.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Maisstivelse
½ pakke
Olje
1 ss
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
2 stk
Chilimajones
½ pakke
Barbecuesaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 74 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i centimetertykke staver. Legg søtpotetstavene i kaldt vann i 5–10 minutter. Hell av vannet, og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha søtpotetstavene i en bolle, og vend inn 1 ss olje, litt salt og maisstivelsen. Fordel søtpotetstavene utover et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter, eller de er gylne. Vend på dem underveis i steketiden.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingen. Skjær kyllingen i to på langs.
Skyll og tørk salaten. Skrell rødløken, skyll tomaten, og kutt dem i tynne skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.
Sett sammen burgere av burgerbrødene, grønnsakene, kyllingen, chilimajonesen og barbecuesausen.
God middag!