Roede
Laktosefri
Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing
4.42 (314)
Under 45 min
11 Ingredienser
Laks tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.
Laks tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- sukker
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- salt
Fullkornsris
135 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Laksefilet
270 g
Sesamfrø
1 pakke
Ponzusaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 844 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 93 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og kjernen beholdes rå. Sett fisken i kjøleskapet i 5 minutter, da kan du enklere skjære fisken i skiver, om du ønsker. Soyasaus og srirachasaus smaker nydelig til denne retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en kjele. Ta kjelen av varmen, og la løken trekke i laken i minst 10 minutter før servering.
Skyll agurken og vårløken, og skrell gulrøttene. Kutt agurken, vårløken og gulrøttene i tynne strimler, og fordel dem utover en tallerken.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i 15–20 sekunder på alle sider (se tips). Stek fisken lenger om du ønsker det. Del fisken i mindre skiver, og legg dem over på en tallerken. Rist sesamfrøene i den samme stekepannen, i et par minutter, til de er gylne. Topp fisken med sesamfrøene og ponzusausen.
Skyll og tørk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen, limen og curry- og mangodressingen til retten.
100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Currydressing: 1 ts Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca.550 kcal.
God middag!