Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing
Roede
Laktosefri

Laks tataki med fullkornsris, vårløk og curry- og mangodressing

4.42 (314)
Under 45 min
11 Ingredienser
Laks tataki er en smaksrik japansk sushirett, der fisken er stekt hurtig slik at den fortsatt er rå i midten. En populær, inspirerende og god rett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt
Fullkornsris
135 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Sukker
2 ss
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Agurk
1 stk
Vårløk
½ pakke
Gulrøtter
200 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Curry- og mangodressing
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 844 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tataki er en metode hvor fisken stekes raskt på utsiden, og kjernen beholdes rå. Sett fisken i kjøleskapet i 5 minutter, da kan du enklere skjære fisken i skiver, om du ønsker. Soyasaus og srirachasaus smaker nydelig til denne retten.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann, 2 ss sukker, ½ dl eddik og litt salt i en kjele. Ta kjelen av varmen, og la løken trekke i laken i minst 10 minutter før servering.
 Skyll agurken og vårløken, og skrell gulrøttene. Kutt agurken, vårløken og gulrøttene i tynne strimler, og fordel dem utover en tallerken.
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek fisken i 15–20 sekunder på alle sider (se tips). Stek fisken lenger om du ønsker det. Del fisken i mindre skiver, og legg dem over på en tallerken. Rist sesamfrøene i den samme stekepannen, i et par minutter, til de er gylne. Topp fisken med sesamfrøene og ponzusausen.
 Skyll og tørk korianderen. Kutt limen i båter. Server korianderen, limen og curry- og mangodressingen til retten.
100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Currydressing: 1 ts Ponzusaus: 1 ss Energiinnhold: ca.550 kcal.
God middag!