Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekt brød
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- salt
Romanosalat
½–1 stk
Sjalottløk
1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Aioli
½–1 pakke
Skivet kyllingfilet
350 g
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Grana Padano
1 stk
Fullkornspita
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Cæsarsalaten er en av de store klassikerne. Opprinnelig inneholder den salat, dressing, krutonger og parmesan. Her har jeg laget en variant med kylling, bacon, aioli og nystekt brød. Håper det smaker!
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft, gjerne med grillelement. Om du har brødrister trenger du ikke å sette på ovnen.
Skyll og tørk romanosalat. Del den i strimler og legg den over på et stort serveringsfat. Kutt sjalottløk i tynne strimler og del cherrytomater i to. Legg grønnsakene over salaten.
Stek baconterningene sprø i en stekepanne. Legg baconet på et papir og la det renne litt av seg. Stek kyllingkjøttet i samme stekepanne i 4–5 minutter, eller til det har fått en fin stekeoverflate og er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
Fordel kylling og bacon over salaten. Riv over grana padano. Fordel litt aioli over salaten og server resten ved siden av. Vend om rett før servering.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–5 minutter, eller til de er lett gylne. Eventuelt kan du steke dem i en brødrister om du har det. Del brødene i mindre biter før servering.
Server cæsarsalat med kylling, bacon, cherrytomater, aioli og nystekt pitabrød.
God middag!