Kyllingbryst med soppstuing og brokkoli

Kyllingbryst med soppstuing og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kyllingfilet
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Sjalottløk
1 stk
Sjampinjong
100 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Vann
½ dl
Oksebuljong
½ pakke
Pepper
Kruspersille
½ pakke
Brokkoli
½-1 stk
Squash
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet så sklir det ikke så lett. Børst eventuell jord av soppen med en pensel og del den i to gjennom stilken. Nå er soppen klar til å stekes.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver eller båter, legg dem i en ildfast form og ha på olje og favorittkrydderet ditt. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Krydre gjerne kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem raskt i en stekepanne med olje. Legg filetene i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek dem i omtrent 10–12 minutter. Kylling og poteter kan stekes samtidig.
Finhakk sjalottløk og del sjampinjong i to. Varm opp litt olje i en kjele. Ha i løken og stek den til den er blank. Tilsett soppen og stek den gyllen. Ha i seterrømme, vann og buljong, og la det småkoke til du får ønsket konsistens. Stuingen skal helst være litt sausete. Smak til med pepper, og dryss over hakket persille.
Kutt brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt også squashen i staver. Tilsett litt ny olje i stekepannen du stekte kyllingen i. Stek brokkolien i 2–3 minutter, tilsett squashen og stek videre i 2–3 minutter til, eller til de er møre. Ha i smør og potetkrydder, og vend om.
Server kyllingbryst med soppstuing, brokkoli, squash og poteter.
De fleste matsoppene vokser i skogen og du kan finne dem store deler av høsten. I Norge har vi omtrent 100 ulike sorter sopp som kan brukes som matsopp. De vanligste soppene som brukes til mat i Norge er sjampinjong, aromasopp, Portebello, Kantarell og steinsopp. Soppene deles inn i ulike kategorier ut ifra hvordan den ser ut. Snu soppen på hodet. Hva ser du? Er det tynne skiver under hatten? Da er det en skivesopp. Når du steker soppen får den en deilig nøtteaktig smak. Har du i tillegg litt sort pepper på smaker den enda bedre. Ta en smak, hva synes du? Likte du det? (Noen sopper er giftige, så du må aldri spise sopp du finner i skogen uten å ha spurt en voksen om det er greit.)
Legg bær i en isbitform, fyll på med vann og sett brettet i fryseren. Nå har du morsomme og spennende isbiter å ha i vannglasset til poden neste gang han har lyst på noe å drikke.
God middag!