20-30
Saftige hamburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og soppmajones
En god og saftig hamburger med bakte poteter og digg majones, passer både til hverdag og fest. Denne vinter-versjonen lyser opp en kald og hektisk hverdag.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- spelthvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider- eller hvitvinseddik
Ovnsbakte poteter
Poteter
350 g
Hamburgere og stekt løk
Gul løk
1 stk
Klassisk hamburger
280 g
Tilbehør
Grønnkål
50 g
Tomat
1 stk
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
sopp-/porcinipulver
½ pakke
Hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 909 kcal
- Fett 55 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når løken er ferdigstekt, kan den gjerne kjøres sammen med en stavmikser med all væsken i pannen, og serveres som en chutney. Har du ikke eplesidereddik, kan den fint sløyfes, eller erstattes med vanlig eddik, men bruk da litt mindre.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Hamburgere og stekt løk: Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår omtrent 3 minutter av potetenes steketid. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk (se tips).
- Tilbehør: Skyll og tørk grønnkålen. Skyll og kutt tomaten i skiver. Bland aiolien og grønnkålen sammen i en skål, og smak til med ønsket mengde av steinsoppulveret, salt og litt eplesidereddik.
- Hamburgerbrød: Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
- Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, grønnkål-salaten og tomatskivene, og server de ovnsbakte potetene til.