Lammecarré med sprø sennep - og honningcrust og fløtegratinerte poteter

Lammecarré med sprø sennep - og honningcrust og fløtegratinerte poteter

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Honning
  • salt
  • smør
Lammecarré
500 g
Salt
Smør
1 ss
Foxy Lady-sennep
1–2 ss
Honning
1 ss
Finhakket timian
1 ss
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Panko
2 ss
(Soya, Hvete)
Fløtepoteter
1 pose
(Melk, Laktose)
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brokkoli
½ stk
Salt
Lammesaus
220 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek kjøttet til det når en kjernetemperatur på 55 grader, da er det litt på den røde siden av rosa. Vil du ha det rosa, men ikke så rødt, øker du temperaturen med 3 grader. Vil du ha det nesten gjennomstekt, øker du med 3 grader til. Husk at kjøttet skal hvile 10-15 minutter etterpå før det skjæres opp, og da stiger gjerne temperaturen med 2-3 grader.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Bruk en skarp kniv og skjær ruter i fettet på carréen. Krydre med salt og pepper. Ha smør i en varm stekepanne og brun kjøttet med fettsiden ned til det har fått en jevn og litt sprø overflate. Det tar omtrent 4 minutter. Ha kjøttet over i en ildfast form med fettsiden opp.
Skrell og finhakk hvitløk. Bland sammen sennep, honning, timain, hvitløk og panko og smør blandingen på kjøttet. Ha et steketermometer i midten av kjøttet og stek det i 15-20 minutter. Det skal ha en kjernetemperatur på rundt 55 grader. La kjøttet hvile minimum 10 minutter, før du skjærer det opp.
Ha fløtepotetene i en ildfast form og strø over osten. Sett formen i ovnen og la den steke til osten er smeltet og gyllen. Dette tar omtrent 15 minutter.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Del brokkoli i buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kok brokkoli i 3–4 minutter og hell av vannet.
Ha lammesausen i en liten kjele og kok opp.
Server lammecarré med sprø sennep - og honningcrust, fløtegratinerte poteter og brokkoli
God middag!