Kylling satay med sprø grønnsaker og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. litt peanøtter/sesamfrø
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Vann
2 dl
Jasminris
125 g
Salt
Kyllingklubber
700 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rød paprika
2 stk
Grønn paprika
1 stk
Ananas
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Sataysaus
1 glass
Limesaft
1 ss
Evt. litt peanøtter/sesamfrø
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Del både rød og grønn paprika i to. ta ut frøene. Del paprikaene i store terninger. Nå er de klare til å stekes.
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det koke forsiktig i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
Krydre kyllingklubbene med salt og pepper. Legg dem i en oljet ildfast form og stek dem i ovnen. Det tar omtrent 20 minutter.
Når kyllingen er satt i ovnen, varm sataysausen forsiktig i en kjele. Kok opp under omrøring til sausen blir jevn og fin. Om du synes sausen er for tykk, kan du tilsette litt vann. Smak til med lime.
Skrell ananasen. Kutt paprika og ananas i store terninger. Stek grønnsakene i en varm panne med olje i 2–3 minutter.
Server kyllingklubber med sprø grønnsaker, ris og sataysaus. Strø gjerne over peanøtter eller sesamfrø hvis du har det i skapet.
« »
God middag!