Fiskegrateng med karriblomkål og smeltet smør
4.09 (571)
Under 30 min
6 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
Gulrøtter
2 stk
Stor blomkål
¼–½ stk
Karri
1 pakke
Smør
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 905 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 98 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grovriv gulrøttene på et rivjern, og ha det over i en serveringsskål. Smak til med saften fra en sitron eller appelsin. Ha gjerne litt purre i smøret om du foretrekker det.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 1 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Del ønsket mengde av blomkålen i små buketter. Kok blomkålbukettene og gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter, til de er møre. Hell grønnsakene over i et dørslag. Smelt 1 ss smør i kjelen, og bland inn karrien. La karrien steke i omtrent 1 minutt. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Smelt 3 ss smør i en liten kjele.
God middag!
God middag!