Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær
4.12 (93)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
Kjøttkaker
390 g
Brun saus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 826 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Ha posen med potetmosen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, til resten av retten er klar.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok brokkoli- og blomkålbukettene og gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i de grønne ertene når det gjenstår omtrent 1 minutt av koketiden.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!
God middag!