Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær

Kjøttkaker i brun saus med kokte grønnsaker, potetmos og rørte tyttebær

4.12 (93)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
Rustikk potetmos med timian
500 g
(Melk, Laktose)
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 826 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 76 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Ha posen med potetmosen i en kjele, og dekk den med vann. Kok opp, og la posen med potetmosen trekke på lav varme i omtrent 10 minutter, til resten av retten er klar. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de får en gyllen stekeskorpe. Hell den brune sausen over kjøttkakene, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok brokkoli- og blomkålbukettene og gulrøttene i 2–3 minutter. Ha i de grønne ertene når det gjenstår omtrent 1 minutt av koketiden.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!
God middag!