Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter

Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter

4.06 (102)
Under 40 min
10 Ingredienser
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker. Kokte og stuede grønnsaker er tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Kjøttdeig av svin
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Panering
40–75 g
Hodekål
300 g
Melk
4 dl
(Melk, Laktose)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 879 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha de kokte gulrøttene og ertene i kålstuingen. Hvis du vil spare litt tid kan kålen, gulrøttene og ertene kokes i samme vannet, og vendes inn i den hvite sausen. Kålen i 5-, gulrøttene i 3- og ertene i 2 minutter.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kna inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med persilladen, litt salt og pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i grove terninger. Kok kålbitene i 3 minutter, hell av vannet, og ha den over i en skål.   
Smelt 2 ss smør i kjelen på middels varme, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Vend inn hodekålen, og la det hele småkoke videre i omtrent 3 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett ertene, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet (se tips). 
 Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene. 
God middag!
God middag!