Kyllingschnitzel med potetsalat med eple og fennikel, hvitløksdressing og sitron

Kyllingschnitzel med potetsalat med eple og fennikel

hvitløksdressing og sitron
Ny oppskrift
Under 35 min
11 Ingredienser
Panert kyllingkjøtt blir ikke bare sprøtt, men også ekstra saftig. Her får du det servert med en frisk potetsalat med sennep, fennikel og eple.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Fennikel
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Kyllingbryst
300 g
Panering
75 g
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Hvitløksdressing
½ pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
803 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
90 g
Protein:
51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til hvitløksdressingen med litt finrevet skall fra sitronen og kvernet sort pepper.

 Skyll og kutt potetene i terninger, og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll og kutt eplet i terninger. Skyll og kutt fennikelen i tynne skiver. Skyll persillen og plukk bladene fra stilkene.
 Del kyllingbrystene i to på langs igjennom hele brystet. Bank kyllingen tynn med en kjøtthammer eller liten kjele, og krydre med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål, og pisk det sammen med en gaffel. Ha paneringen og 1 dl hvetemel i hver sin dype skål. 
 Vend kyllingen først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Del schnitzlene i skiver før servering.
 Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og avkjøl dem raskt i kaldt vann. Ha potetene i en serveringsskål, og bland inn eplet, fennikelen, persillen og sennepsvinaigretten. Vend det hele godt sammen og krydre med litt salt og pepper.   
 Skyll og tørk ruccolaen. Kutt sitronen i båter. Server ruccolaen, sitronbåtene og hvitløksdressingen til retten (se tips). 
God middag!