Kremet brokkolisalat med grønnkål og cashewdressing, toppet med hvitløkskrutonger
Vegetar

Kremet brokkolisalat med grønnkål og cashewdressing, toppet med hvitløkskrutonger

4.03 (107)
Under 30 min
11 Ingredienser
Her får du en skikkelig mettende og saftig salat med bakt brokkoli og en kremet og smakfull cashewnøttdressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Brokkoli
1 stk
Grønnkål
50 g
Svarte bønner
1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
1 stk
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Smør
1 ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Cashewnøtter
40 g
(Cashewnøtter)
Kapers
1 ss
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 573 kcal
  • Fett: 24 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut smøret med olje hvis du vil gjøre retten vegansk.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann. 
 Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Smelt i 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn persilladen og hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.
 Skrell hvitløken. Ha cashewnøttene, ønsket mengde av kapersene, 2 ss vann, hvitløken og litt saft fra sitronen i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Spe med mer vann om nødvendig. 
 Skyll og tørk grønnkålen. Sil og skyll bønnene i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer av kapersene.
 Topp retten med Grande Premium-osten.
God middag!