Kremet brokkolisalat med grønnkål og cashewdressing, toppet med hvitløkskrutonger
20-30
Vegetar

Kremet brokkolisalat med grønnkål og cashewdressing, toppet med hvitløkskrutonger

Her får du en skikkelig mettende og saftig salat med bakt brokkoli og en kremet og smakfull cashewnøttdressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Kremet brokkolisalat

brokkoli
Brokkoli
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke

Topping

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Hvitløkskrutonger

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Smør (Melk)
1 ss

Cashewdressing

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
cashewnøtter
Cashewnøtter (Cashewnøtter)
40 g
kapers
Kapers
1 ss
sitron
Sitron
½ stk
Vann
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 573 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt ut smøret med olje hvis du vil gjøre retten vegansk.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Ha cashewnøttene i en skål, og dekk dem med kaldt vann. 
  2. Kremet brokkolisalat: Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien i ovnen i 15–20 minutter. 
  3. Hvitløkskrutonger: Skrell og finhakk hvitløken. Smelt i 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn persilladen og hvitløken. Kutt multibrødene i terninger, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn hvitløkssmøret, og stek krutongene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.
  4. Cashewdressing: Skrell hvitløken. Ha cashewnøttene, ønsket mengde av kapersene, 2 ss vann, hvitløken og litt saft fra sitronen i et litermål. Kjør blandingen sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper. Spe med mer vann om nødvendig. 
  5. Kremet brokkolisalat, fortsettelse: Skyll og tørk grønnkålen. Sil og skyll bønnene i kaldt vann. Masser grønnkålen med litt olje og salt i en salatbolle, til du kjenner at den blir mykere. Vend inn brokkolien, bønnene, krutongene og cashewdressingen. Tilsett gjerne mer av kapersene.
  6. Topping, forsettelse: Topp retten med Grande Premium-osten.