Ovnsbakt laks med blomkål og epledressing
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Blomkål
1 stk
Sukkererter
½-1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1-2 ss
Pepper
Laksefilet
325 g
Salt
Pepper
Seterrømme
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett og kniv. Legger du litt vått papir under skjærebrettet ditt, vil det ikke skli. Del alle sukkerertene i to. Husk at det er lov til å smake!
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over poteter til koking og la dem småkoke til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt blomkål i små buketter og del sukkererter i to. Varm opp en stekepanne med olje og stek blomkålen på middels varme til den er gyllen. Tilsett sukkererter og smør mot slutten av steketiden . Smak til med pepper.
Del laksen i porsjonsstykker og ha den i en ildfast form. Krydre med salt og pepper om ønskelig. Sett formen i ovnen og stek laksen i ovnen i 8–10 minutter.
Riv eple på den grove siden av et rivjern. Bland eplet inn i rømmen og smak til med sitronsaft.
Server laks med stekt blomkål, sukkererter, poteter og epledressing.
God middag!