Pasta med skinke og mild ostesaus
Retten har ingen vurdering
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- solsikke-/rapsolje
- salt
Fullkornslinguine
1 pakke
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Gul løk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Kokt skinke i strimler
1 pakke
Kremfløte
2 dl
Kremost med urter
1 pakke
Erter
1 pakke
Salt
Tomater
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dette er en enkel pastarett som jeg er sikker på at du klarer å lage helt selv! Spør en voksen om du kan lage middag i dag. Les oppskriften nøye før du starter. Spør en voksen om hjelp om det er noe du ikke forstår eller om noe er vanskelig. Husk å være forsiktig med skarpe kniver og varmen på platen.
Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Hell av vannet ved å tømme pastaen i en sil. Vend inn litt olivenolje eller smør.
Finhakk løk og kutt tomater i terninger. Varm opp en kjele med olje og stek løken til den er blank. Tilsett skinke og la den steke med i 2–3 minutter.
Ha fløte og kremost i kjelen. La det hele småkoke i 5 minutter. Tilsett erter, skru ned varmen og la det trekke i 2–3 minutter til. Smak til med salt og pepper om du ønsker det. Vend tomater og pasta inn i sausen.
Server pasta med skinke og mild ostesaus.
God middag!