Grove karbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, rustikk potetmos og brun saus

Grove karbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, rustikk potetmos og brun saus

4.14 (1419)
Under 30 min
7 Ingredienser
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Lettmelk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gul løk
1 stk
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 733 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe med ½–1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt. 
Skrell gulrøttene, selleriroten og løken. Kutt grønnsakene i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!