Salat med krydderbakt laks, rømme og nystekte bagetter
4.35 (112)
Under 30 min
8 Ingredienser
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Bygg·
- Havre·
- Fisk·
- Hvete
Basisvarer:
- Salt
- pepper
Grove bagetter
1 pakke
Laksefilet
270 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Grana Padano
1 stk
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 999 kcal
- Fett: 56 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag krutonger i stedet: Kutt bagettene i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft
Stek bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver før servering.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med kryddermiksen, litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt tomatene i terninger. Legg salaten på et serveringsfat.
Fordel grønnsakene og den krydderbakte laksen over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av rømmen.
Bland salaten rett før servering, og server resten av rømmen og bagettene til retten.
God middag!