Salat med krydderbakt laks, rømme og nystekte bagetter

Salat med krydderbakt laks, rømme og nystekte bagetter

4.35 (112)
Under 30 min
8 Ingredienser
En mettende salat med laks, revet Grana Padano-ost og nystekte bagetter er en klassisk kombinasjon av smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
Grove bagetter
1 pakke
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Hjertesalat
2 stk
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 999 kcal
  • Fett: 56 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger i stedet: Kutt bagettene i terninger, drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader i omtrent 10 minutter, til de er gylne og sprø. Topp salaten med krutongene.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft
 Stek bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver før servering.
 Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med kryddermiksen, litt salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, til den så vidt er gjennomstekt.
 Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt tomatene i terninger. Legg salaten på et serveringsfat.
 Fordel grønnsakene og den krydderbakte laksen over salaten. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp salaten med osten og litt av rømmen.
Bland salaten rett før servering, og server resten av rømmen og bagettene til retten.
God middag!