Honning- og limebakt laksefilet med brokkoli- og blomkålris og spinat
Laktosefri
Glutenfri

Honning- og limebakt laksefilet

med brokkoli- og blomkålris og spinat
4.12 (419)
Under 20 min
9 Ingredienser
Søt honning og syrlig lime passer perfekt til laks. Vi har byttet ut den vanlige risen med brokkoli- og blomkålris, et sunt og nydelig alternativ.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Laksefilet
135 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Honning
½ pakke
Chiliflak
¼ pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Sjalottløk
1 stk
Spinat
50 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 480 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 12 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
 Legg fisken i en liten ildfast form. Finriv litt av limeskallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over fisken. Topp fisken med honningen, ønsket mengde av chiliflakene, ½ pose soyasaus og 1 ss smør. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter. Bruk sjyen fra formen som saus til retten. 
 Skrell og finhakk sjalottløken, og skyll spinaten. Finhakk brokkoli- og blomkålbukettene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 3 minutter, tilsett finhakket brokkoli og blomkål, og stek videre i omtrent 4 minutter, til grønnsakene er gylne. Vend inn spinaten, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
God middag!
God middag!