Hjemmelaget fiskesuppe med laks, dill og rustikke multibrød
3.91 (109)
Under 30 min
9 Ingredienser
Hjemmelaget fiskesuppe med laks er en klassiker du kan glede deg til å servere. Med nystekte grove bagetter og dill blir dette varmende og godt.
Hjemmelaget fiskesuppe med laks er en klassiker du kan glede deg til å servere. Med nystekte grove bagetter og dill blir dette varmende og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
Fiskebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
3 ss
Vann
5–7 dl
Gulrøtter
2 stk
Vårløk
1 pakke
Laksefilet
270 g
Dill
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 803 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 63 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan byttes med maisstivelse (maisenna), for en glutenfri suppe. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Smelt 2 ss smør i en vid kjele, og ha i 3 ss hvetemel (se tips). Spe på med omtrent 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljongen og grønnsaksbuljongen. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp inn melken. Kok opp under omrøring.
Skrell gulrøttene, og skyll vårløken godt. Kutt grønnsakene i strimler. Gulrøttene kan godt rives på den grove siden av et rivjern. Skyll fisken, og skjær den i terninger. Skyll, tørk og finhakk dillen.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Tilsett grønnsakene og fisken i den hvite sausen, og la det hele småkoke i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er gjennomkokte. Smak til med saft fra sitronen, og litt salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann.
Strø dillen over suppen ved servering.
God middag!