Lun søtpotetsalat med sprø kikerter, skjørost og rustikke multibrød
Vegetar

Lun søtpotetsalat med sprø kikerter, skjørost og rustikke multibrød

4.05 (86)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker/honning
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Rødbete
1 stk
Grønnkål
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Sukker/honning
½ ts
Kikerter
½–1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Olje
2 ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Granateple
1 stk
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 773 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skrell og kutt søtpoteten og rødbeten i grove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i øvre del av ovnen i 20–30 minutter, eller til de er møre. Vend inn grønnkålen når det gjenstår 10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.
 Sil laken av kikertene, og skyll dem. Fordel kikertene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og tørk dem lett med litt tørkepapir. Vend inn 2 ss olje og litt salt. Stek kikertene under grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er sprø. Vend inn ønsket mengde av det røkte chilikrydderet.
 Legg multibrødene på stekebrettet med kikertene når det gjenstår 7–8 minutter av kikertenes steketid, og stek dem ferdig med kikertene.
 Rør sammen 1 ss olivenolje, 2 ts eddik og ½ ts honning i en serveringsbolle, og ha i de ovnsbakte grønnsakene. Bland det hele godt, og ha salaten over på et fat.
Kutt bunnen og toppen av granateplet. Kutt granateplet forsiktig på langs, og brekk det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene. Smuldre skjørosten over salaten, og topp med granateplefrøene og de sprø kikertene. Server urtedressingen og multibrødene til retten.   
God middag!