Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat
Glutenfri

Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat

4.1 (321)
Under 40 min
7 Ingredienser
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
(Sulfitt)
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 453 kcal
  • Fett: 17 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du noen osterester i kjøleskapet? Topp kyllingbrystene med osten, og gratiner dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Krydre kyllingbrystene med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.
 Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form, og legg kyllingbrystene på toppen med skinnsiden opp. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkoli- og blomkålbukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før servering. 
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomatene i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
God middag!
God middag!