Asiatiske kjøttboller med agurk- og rødkålsalat og kinesisk dippsaus
Roede
Laktosefri

Asiatiske kjøttboller med agurk- og rødkålsalat og kinesisk dippsaus

3.47 (87)
Under 40 min
13 Ingredienser
Disse asiatiske kjøttbollene smaksettes blant annet med sitrongress og hvitløk. Agurk- og kålsalat er friskt tilbehør, og dippsausen er prikken over i'en.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • pepper
Fullkornsris
125 g
Sitrongress
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
¼ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Vann
2 ss
Salt
⅓ ts
Olje
1 ts
Sjalottløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Sukker
1 ts
Pepper
Lime
½ stk
Kinesisk wok- og dippsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 611 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 80 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sriracha eller fersk chili passer godt i salaten hvis du vil ha den sterkere.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skyll sitrongresset, og ta av det ytterste laget. Skrell hvitløken. Finhakk sitrongresset og hvitløken. Bland sammen halvparten av sitrongresset, hvitløken, kjøttdeigen, kryddermiksen, maisstivelsen, 2 ss vann, ⅓ ts salt og litt pepper til en jevn deig i en bolle. Form farsen til kjøttboller på størrelser med små golfballer.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene på alle sider i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Ha resten av sitrongresset i stekepannen underveis i steketiden. Hold kjøttbollene varme fram til servering.
 Skrell sjalottløken og gulroten. Kutt sjalottløken i tynne skiver, og grovriv eller kutt gulroten og agurken i strimler. Bland sammen sjalottløken, gulroten, agurken og den finsnittede rødkålen i en salatbolle. Bland inn saften fra den halve limen, 2 ss soyasaus, 1 ts sukker, litt salt og pepper. 
 Kutt limen i båter, og server båtene og dippsausen til retten.
120 g Ris: 100 g Salat: 160 g Dippsaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal.
God middag!